Informatii utile

INCHIRIERE ARME SI MUNITIE


RENTARM ofera servicii de inchiriere armament si munitii pentru toate categoriile de persoane, fizice sau juridice, care au dreptul sa le foloseasaca conform prevederilor Legii 295/2004.

DEPOZITARE ARME

Societatea noastra asigura celor interesati, persoane fizice si juridice, conditii pentru depozitarea temporara a tuturor categoriilor de arme si munitiilor aferente,in baza unor contracte de depozit, in spatii avizate si autorizate in acest sens, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

VANZARE ARME SI MUNITIE


Prin intermediul magazinului nostru va punem la dispozitie urmatoarele categorii de produse si servicii:


1. Armament
1.1. Arme de aparare si paza - arme de foc scurte, omologate sau recunoscute in conditiile prevazute de lege, destinate sa asigure apararea vietii, integritatii si libertatii persoanelor fizice, precum si bunurilor apartinand persoanelor fizice sau juridice;
1.2. Arme de vanatoare - arme destinate practicarii vanatorii, cu una sau mai multe tevi, care folosesc munitie cu glont sau/si cu alice, omologate sau recunoscute in conditiile prevazute de lege;
1.3. Arme de autoaparare - arme neletale scurte, special confectionate pentru a imprastia gaze nocive, iritante, de neutralizare si proiectile din cauciuc, in scop de autoaparare;
1.4. Arme de tir - arme destinate practicarii tirului sportiv, omologate sau recunoscute in conditiile prevazute de lege;
2. Munitii , atat pentru categoriile de arme de aparare si paza cat si pentru cele de vanatoare si tir;
3. Consignatie – persoanelor fizice interesate sa instraineze arme le punem la dispozitie servicii profesioniste pentru activitati de cumparare si vanzare a armelor letale si neletale, de colectie, de panoplie, de tir precum si a altor produse de interes vanatoresc sau sportiv

STIATI CA?

INTREBARI SI RASPUNSURI FRECVENTE

1Ce este o arma de foc?
Arma de foc este orice arma portabila cu teava care poate arunca, este conceputa sa arunce sau poate fi transformata sa arunce alice, un glont ori un proiectil prin actiunea unui combustibil de propulsive.
2Ce categorii de armament, din punct de vedere al destinatiei, pot fi detinute si utilizate de catre persoanele fizce?
Peroanele fizice pot detine si folosi arme de aparare si paza, arme de autoaparare, arme de vanatoare, replici de arme tip airsoft, arme de colectie si arme vechi.
3Ce este o arma de aparare si paza?
Armele de foc scurte, recunoscute in conditiile prevazute de lege, destinate sa asigure apararea vietii, integritatii si libertatii persoanelor fizice, precum si a bunurilor apartinand persoanelor fizice sau juridice sunt arme de aparare si paza.
4Ce este o arma de autoaparare?
Armele de autoaparare sunt cele neletale scurte, special confectionate pentru a imprastia gaze nocive, iritante, de neutralizare si proiectile din cauciuc, in scop de autoaparare. Care sunt documentele care atesta dreptul de procurare a armelor si de catre cine se elibereaza? In functie de categoria de armament pe care o persoana fizica doreste sa o achizitioneze, in conformitate cu prevederile Legii 295/2004 ii sunt neceare urmatoarele categorii de documnete: autorizatia de procurare a armei, permisul de arma, atestatul de colectionar, autorizatia temporara de transport si folosire a armei, certificatul de detinator si pasaportul european pentru arme de foc. Acestea se elibereaza de catre Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, Inspectoratele Judetene de Poltie in a caror raza teritoriala isi are domiciliul sau resedinta solicitantul, precum si de catre Inspectoratul General al Politiei Romane.
5Cui i se poate acorda autorizatia de procurare a armelor letale?
Armele de aparare si paza pot fi procurate numai de catre urmatoarele categorii de persoane: a) demnitarii, magistratii, diplomatii, militarii si politistii, pe perioada cat sunt in activitate si dupa pensionare, trecerea in rezerva sau retragere, dupa caz, cu exceptia situatiei in care acestia si-au pierdut calitatea din motive imputabile lor; b) persoanele prevazute de lege, care indeplinesc o functie ce implica exercitiul autoritatii publice, pe perioada in care au aceasta calitate, cu exceptia personalului de paza din cadrul societatilor specializate de paza; c) persoanele incluse in programe de protectie a martorilor, pe perioada in care au aceasta calitate. Armele de vanatoare pot fi procurate de catre vanatori si colectionarii de arme. Armele de tir pot fi procurate de catre sportivii si antrenorii de tir, precum si de catre vanatorii si colectionarii de arme. Vanatorii pot procura numai arme de tir din categoria armelor lungi. Armele de colectie letale, aflate in stare de functionare, pot fi procurate numai de catre colectionarii de arme. Autorizatia de procurare a armelor letale se acorda persoanelor enumerate mai sus daca indeplinesc, cumulativ, urmatoarele conditii: a) au implinit varsta de 18 ani; b) dovedesc necesitatea procurarii armelor, in functie de destinatia acestora, prin documente justificative stabilite in normele metodologice de aplicare a prezentei legi; c) nu au fost condamnate, prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, la o pedeapsa privativa de libertate mai mare de 1 an, pentru infractiuni comise cu intentie; d) nu sunt invinuite sau inculpate in cauze penale pentru fapte savarsite cu intentie, pentru care legea prevede o pedeapsa al carei maxim special este mai mare de 1 an; e) sunt apte din punct de vedere psihologic si medical si nu sufera de alte afectiuni stabilite prin ordin al ministrului sanatatii, care ar putea pune in pericol propria viata sau a altora, daca ar detine sau ar folosi arme si munitii; f) nu prezinta pericol pentru ordinea publica, siguranta nationala, viata si integritatea corporala a persoanelor, conform datelor si informatiilor existente la organele competente; g) au absolvit un curs de instruire teoretica si practica, organizat de o persoana juridica autorizata pentru aceasta activitate, in conditiile prevazute in normele metodologice de aplicare a prezentei legi; h) nu au savarsit vreuna dintre contraventiile pentru care legea prevede revocarea dreptului de procurare, detinere sau, dupa caz, port si folosire a armelor; i) nu au pierdut, anterior, arme letale, din motive imputabile lor, procurate in conditiile prezentei legi.
6Cate arme pot sa achizitionez ca persoana fizica?
Persoanele care indeplinesc conditiile prevazute de lege pot fi autorizate sa procure arme, dupa cum urmeaza: a) cel mult doua arme de aparare si paza; b) un numar nelimitat de arme de vanatoare, tir si colectie din Romania si cel mult cate doua arme din strainatate, pentru fiecare calatorie a solicitantului in afara teritoriului Romaniei.